Kalapassin verkkokauppa

Myynnissä luvat 2024.          Quick Guide in English

Osta kalastuslupa tai ravustuslupa kätevästi. Valitse lupa-alue listalta tai kartalta ja maksa. Voit valita ja lunastaa useita eri lupia kerralla tai yhdellä maksutapahtumalla samat vieheluvat myös kaverille tai isommalle ryhmälle, kts. Toimitusehdot; Vieheluvat ryhmälle. Pyydysmerkit tilattavissa lisäpalveluna säänkestävälle materiaalille tulostettuna. Kesällä postitamme ne noin viikon välein. Postin kulku on nykyään ajoittain melko hidasta. Pyydämme tekemään niiden tilaukset ajoissa.

HUOM! Älypuhelimessa valitsemasi lupa-alueen lupatyypit ja ostoskorinäkymän löydät sivun lopusta. Jos et saa lupaviestiä sähköpostiisi, tarkista roskapostikansiosi sisältö. Varmista, että kirjoitat sähköpostisoitteesi täsmälleen oikein, muuten lupaviesti jää tulematta.

Kalapassin verkkokaupan lupaehdot

Yleistä

Kalastus- ja ravustusluvat ovat henkilökohtaisia ellei lupa-alueiden määräyksissä ole toisin mainittu. Vuosilupa on voimassa kalenterivuoden loppuun (huom! koskikohteissa kalastuskautta on usein rajoitettu, eikä vuosilupa välttämättä oikeuta kalastamaan kaikkina vuodenaikoina). Verkkokaupan lyhytluvissa asiakas voi itse määritellä luvan alkamispäivän (oletuspäivänä maksupäivä) ja kellonajan, jolloin lupa on voimassa määritellystä hetkestä eteenpäin yhtäjaksoisesti niin monta täyttä vuorokautta tai tuntia kuin kyseinen lupatyyppi oikeuttaa. Jos kellonaikaa ei ole erikseen valittu, lupa on voimassa maksuhetkestä alkaen valitun lupa-ajan eteenpäin. Mahdolliset poikkeukset em. tietoihin kunkin lupa-alueen määräyksissä. Huomioi, että lupa-alueiden kalastusmääräyksiin ja lupien hintoihin saattaa joskus tulla muutoksia myös kalastuskauden aikana.

Kalapassin vieheluvat Pirkanmaalla

Lupaan sisältyy heitto- ja vetouistin, perho, pilkki ja onki; koskilupa-alueilla heittouistin tai perho. Vapamäärä rajoittamaton, ellei toisin mainittu. Huomioi, että lupaan määritelty vaparajoitus koskee vain ko. lupaa. Kalastonhoitomaksuun sisältyvä yksi vapa on erillinen, ns. maksullinen yleiskalastusoikeus (alle 18-vuotiailla ja 65 vuotta täyttäneillä yksi vapa on maksuton yleiskalastusoikeus). Jos esim. Kalapassin lupatyypin ilmoitettu maksimivapamäärä on 3 vapaa, voi kyseisen luvan ja kalastonhoitomaksun lunastanut kalastaja kalastaa 4 vavalla.

Lisätietoja Kalapassin järvilupa-alueista Pirkanmaalla myös osoitteessa www.kuhamaa.fi/jarvet.

Osakaskuntien, kalatalousalueiden ja muiden tahojen pyydys- ym. luvat

Pyydys- ja ravustusluvissa sekä kalastajakohtainen enimmäismäärä että kokonaiskiintiö ovat rajoitettuja. Em. lupatyypeissä lunastettavissa oleva kokonaiskiintiö ja kalastajakohtainen maximimäärä näkyvät numeroin kunkin myytävän lupatyypin kohdalla. Kokonaiskiintiö on esitetty myös vaakapalkilla, jossa vihreä väri näyttää myymättömän osuuden, oranssi väri varatun ja punainen väri lupakiintiöstä myydyn osuuden. Mikäli osakkaiden kiintiö on määritelty tilakohtaisesti, osakas saa oman kiintiönsä ostettavaksi syöttämällä ja lähettämällä ensin tilansa kiinteistötunnuksen 4-osaisessa muodossa (kts. Toimitusehdot; Osakkaiden luvat kiinteistötunnuksella) järjestelmään. Osakkaan lupakiintiö tulee näkyviin numeroin ja kiintiöpalkkiin vihreällä.

Mahdolliset poikkeukset kunkin lupa-alueen määräyksissä. Huomioi lisäksi kalastuslain ja -asetuksen määräykset (yleiset alamitat, ravustuskausi, rauhoitusajat jne.).

Lupa-alueiden kartat ja määräykset sekä muu informaatio
(eräillä lupa-alueilla info löytyy kohteen nettisivuilta)